Lillgårdens Bi & Trädgård

Välkommen till Lillgården i Maglasäte!

Redan när du öppnar grinden in till Lillgårdens Gårdsbutik känner du att du kommit till en speciell plats. Under sommarhalvåret prunkar trädgården av blommor och grönsaker. Slå dig ner en stund och njut av bisurr och höns innan du går in i butiken. Du är alltid välkommen att ta en tur i den stora och innehållsrika köksträdgården som ger härliga skördar med bär och grönsaker, och som också är binas älsklingsplats. Anna som är både bi-och grönsaksodlare driver den lilla affären där du köper den goda honungen som produceras på gården.

Lillgårdens honung är något alldeles extra och har skördats med varsamma metoder och helt utan uppvärmning. I Mellanskånes varierade natur hittar bina nektar från många olika blommor som ger en smakrik och aromatisk honung.  Varje år lämnar Anna dessutom sin honung för analys och kan på så sätt se vilka blommor bina besök på de olika platserna. Sommaren 2020 kunde gården bland annat skörda den milda vårhonungen från vårens alla blommor som raps, maskros, frukt och bär, klöverhonung men frisk smak av sommarens varma dagar och lindhonung med en härlig smak av mynta. 

I butiken hittar du också gårdens grönsaker under säsong och många speciellt utvalda produkter från andra lokala mathantverkare i vår närhet. Varmt välkomna till Lillgården!