HÖÖRS HK H65

I Mitten av 1960-talet har Höör drygt 3300 invånare då Per-Albin Jönsson, vaktmästare på nya Idrottshallen i Höör och Håkan Andersson, sportjournalist på Mellersta Skånes Tidning den 9 november 1965 via en annons på lokalsidan i tidningen efterlyser handbollsintresserade ungdomar. Lördagen den 14 november 1965 kom drygt 50 killar till Höörs nya Idrottshall för klubbens allra första träningspass. Handbollsklubben H65 Höör var därmed bildad och vägen mot en stark handbollskultur och sportsliga framgångar hade startat.

Herrlaget spelade sin första match redan två veckor efter första träningspasset mot Tängelsås IF´s reservlag och det blev då förlust med 9-10.

Herrlaget har över åren därefter huvudsakligen figurerat i Div 3 och 4 men nådde stora framgångar under åren 2001 till 2018 då spelet var förlagt i Div 2 och 1 med två kvalförsök till Allsvenskan som topp där minsta möjliga målskillnad förhindrade spel på högre nivå. Våren 1967 bildas ett H65 Damlag med ett 25 tal aktiva tjejer som spelar sin första match den 17 november samma år.

Damlaget har från spel i lägsta serien över åren nått enorma framgångar för att nå sin första säsong i Elitserien 2011/2012. Följande säsong etablerar sig laget i Elitserien med en fjärdeplats och laget får för första gången möjlighet att delta i en av EHF arrangerad handbolls cup, Challenge Cup där man förlorar semifinalen mot en motståndare från Kroatien. Säsongen 2013/2014 slutar åter med en fjärde plats i Elitserien och nytt deltagande i Challenge Cup där man som första svenska handbollslag alla kategorier står som segrare i en EHF cup genom sin finalseger mot ISSY PARIS HAND numera Paris 92.
Efter tre raka förluster i slutspelets semifinalspel mot Sävehof står laget äntligen inför en historisk SM-final mot Sävehof 2017 i Malmö arena. Mot alla experttips vinner H65 och bryter som första svenska lag Sävehofs långa dominans inom Damernas elithandboll och har därmed etablerat sig som ett av Sveriges absolut bästa handbollslag. Laget tar sin första serievinst 2018 men förlorar SM-finalen med minsta möjliga marginal mot Sävehof. Laget har genom sina framgångar nått såväl kvalspel till Champion Leuge som deltagit i EHF cupen med skiftande framgång.

Barn och ungdomsverksamheten I början av 1970-talet ställer klubben upp med sitt första juniorlag i seriespel. 1981 startar klubben handbollsskola för både pojkar och flickor. Handbollens popularitet bland barn och ungdomar har varierat i takt med herr- och damlagens prestationer vilket tydligt avspeglar sig med Damlagets nuvarande framgångar. Klubbens ungdomslag deltar allt oftare i SM spel med växande framgång. Klubbens satsning både på bredd och elit utan att tumma på långsiktighet och hållbarhet har lett till att klubben idag är en ytterst framgångsrik och attraktiv handbollsklubb med en otroligt stark familjär aura.

Klubben har idag lite fler än 500 är medlemmar. Drygt 400 är aktiva som spelare eller ledare och varje vecka aktiverar H65 360 barn och ungdomar i åldern 3 till 21 år varav 290 är damer/tjejer. Klubben representeras av 9 herr-/pojklag och 17 Dam-/flicklag.